Opskrift til 2 personer:
Gullasch
400 g magert oksekød i tern - ½ spsk plantemargarine – 100 g hakket løg – 150 g strimlet rød peber – 150 g skivede champignon – 200 g flåede dåsetomater uden væde – 4 dl oksebouillon - ½ spsk mel – 1½ -2 spsk paprika – S&P – 120 g DDV-yoghurt – kulør - persille.
Hvis det ikke er gjort, så skær oksekødet i mindre tern. Smelt fedtstoffet i gryden og svits kødet heri. Tag kødstykkerne op og svits herefter løgene. Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt peberfrugterne og champignon.
Ryst bouillon og mel sammen til en jævning og kom den i retten. Tilsæt paprika, salt og peber og lad retten snurre under låg i en halv times tid (alt efter kødets beskaffenhed).
Kom tomaterne i og kog en 10 minutters tid yderligere. Tilsæt yoghurt og varm igennem. Smag til med eventuelt lidt mere krydderi og kom lidt kulør i retten hvis du syntes.
Pynt med lidt klippet persille.
--------------------------------
Kartoffel-selleri-mos
400 g kartofler – 200 knoldselleri – 60 minarine – 2 dl skummetmælk – S&P – muskatnød.
Kartofler og selleri skrælles og skæres i tern. De koges til de er møre (15 – 20 min). Vandet hældes fra og grønsagerne moses, sammen med fedtstof og mælk der er lunet.. Smages til med s&p og reven muskatnød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar