Opskrift til 2 personer
400 g hakket oksekød – 1 spsk olivenolie – 2 løg i store tern – 2 store fed presset hvidløg – 1 tsk revet ingefærrod - 1 grøn peber i strimler – 10 røde pebersnacks i stykker – 2 ds. Brune bønner i chilisauce – 1 tsk spidskommen – salt og peber – eventuelt lidt hakket jalapeño (meget stærk) - grovbolle
Brun oksekødet i olie i en stegegryde. Tilsæt løg, hvidløg og ingefær og lad det simre lidt. Kom peberfrugterne i gryden og lad det hele småkoge i ca.10 min.
Hæld så bønnerne inkl. sauce i retten og varm godt igennem. Smag til med spidskommen, salt og peber.
Hvis du er til meget stærk krydret mad, så hak eventuelt lidt jalapeños og kom det i.
Spises af en dyb tallerken. Server eventuelt en grovbolle eller en frisk salat til.
torsdag den 14. august 2008
onsdag den 13. august 2008
Oksestrimler og broccoli på wok
Opskrift til 2 personer
500 g oksekød skåret i stimler – 2 spsk olivenolie – karry – tørret chili – 2 store fed presset hvidløg 1- 2 broccoli i mindre buketter – 400 g store champignon i tykke skiver – 200 g sherrytomater i både – 8 stk. rød pebersnacks (små røde peberfrugter) halveres – soya – salt og friskkværnet peber – eventuelt grovboller
Varm olie godt op i en wok (eller god pande) og brænd karry og chili af.
Kom hvidløg ved og brun kødet. Kom herefter broccolien på wokken og steg videre ved stærk varme i ca. 10 minutter.
Tilsæt champignon, tomater og peberfrugter. Lad det brune lidt inden der smages til med soya og krydderier.
Spis eventuelt en grovbolle til.
Dette er en typisk tøm-dit-køleskab-ret. Nemt og hurtig. Og de enkelte ingredienser kan nemt udskiftes med andre, eller bruges i mindre mængde hvis man kun er én.
500 g oksekød skåret i stimler – 2 spsk olivenolie – karry – tørret chili – 2 store fed presset hvidløg 1- 2 broccoli i mindre buketter – 400 g store champignon i tykke skiver – 200 g sherrytomater i både – 8 stk. rød pebersnacks (små røde peberfrugter) halveres – soya – salt og friskkværnet peber – eventuelt grovboller
Varm olie godt op i en wok (eller god pande) og brænd karry og chili af.
Kom hvidløg ved og brun kødet. Kom herefter broccolien på wokken og steg videre ved stærk varme i ca. 10 minutter.
Tilsæt champignon, tomater og peberfrugter. Lad det brune lidt inden der smages til med soya og krydderier.
Spis eventuelt en grovbolle til.
Dette er en typisk tøm-dit-køleskab-ret. Nemt og hurtig. Og de enkelte ingredienser kan nemt udskiftes med andre, eller bruges i mindre mængde hvis man kun er én.
fredag den 8. august 2008
Variation over CHOP SUEY
Opskrift til 2 personer i to dage
500 kyllingefilet i strimler – 2 spsk olivenolie - 1 stort løg i tynde skiver - ½ spsk friskrevet ingefærrod – 5 gulerødder i tynde skråskiver – 150 g sukkermajs (eller haricots verts) – 200 g små blomkålsbuketter - 1ds bambusskud – 200 g i tykke skiver champignon – sweet soya – 4 dl hønsebouillon – 1½ spsk Maizena – friskkværnet peber
Dag 1: 2 dl vilde ris
Dag 2: 200 g pasta-penne – 1 tsk karry – 1 knivspids tørret chili
Dag 1:
Kog risen efter anvisningen på posen.
Olien opvarmes i en wok eller en god pande med høj kant og kyllingestykkerne brunes og tilsættes løg og ingefær. Resten af grønsagerne hældes ved og lynsteges ved høj varme indtil de er knap møre og stadig sprøde.
Så tilsættes hønsebouillon og det hele koger lidt sammen og jævnes med Maizena rørt op i lidt koldt vand.
Smages til med sweet soya og friskkværnet peber.
Spis den vilde ris til.
HUSK NU LIGE AT DER SKAL VÆRE CHOP SUEY TIL 2 DAGE!
Dag 2:
Kog pastaen og varm Chop Suey’en langsomt op. Tilsæt karry og chili.
Bland den færdigkogte pasta i retten. Smag eventuelt til med lidt soya.
500 kyllingefilet i strimler – 2 spsk olivenolie - 1 stort løg i tynde skiver - ½ spsk friskrevet ingefærrod – 5 gulerødder i tynde skråskiver – 150 g sukkermajs (eller haricots verts) – 200 g små blomkålsbuketter - 1ds bambusskud – 200 g i tykke skiver champignon – sweet soya – 4 dl hønsebouillon – 1½ spsk Maizena – friskkværnet peber
Dag 1: 2 dl vilde ris
Dag 2: 200 g pasta-penne – 1 tsk karry – 1 knivspids tørret chili
Dag 1:
Kog risen efter anvisningen på posen.
Olien opvarmes i en wok eller en god pande med høj kant og kyllingestykkerne brunes og tilsættes løg og ingefær. Resten af grønsagerne hældes ved og lynsteges ved høj varme indtil de er knap møre og stadig sprøde.
Så tilsættes hønsebouillon og det hele koger lidt sammen og jævnes med Maizena rørt op i lidt koldt vand.
Smages til med sweet soya og friskkværnet peber.
Spis den vilde ris til.
HUSK NU LIGE AT DER SKAL VÆRE CHOP SUEY TIL 2 DAGE!
Dag 2:
Kog pastaen og varm Chop Suey’en langsomt op. Tilsæt karry og chili.
Bland den færdigkogte pasta i retten. Smag eventuelt til med lidt soya.
torsdag den 7. august 2008
Laksesteak med flødespinat
Opskrift til 2 personer
2 store laksesteaks fra fiskemanden (eller 4 sølle frosne laksesteaks fra købmanden) – lidt smør til stegning - 1 pakke frossen hel spinat – 1 dl piskefløde – nye små kartofler
Steaks steges i lidt smør på panden og krydres med salt og peber.
Spinaten tilberedes efter anvisningen på pakken. Hæld eventuelt væde fra efterhånden og erstat med piskefløde.
Spis små nye kogte kartofler til.
2 store laksesteaks fra fiskemanden (eller 4 sølle frosne laksesteaks fra købmanden) – lidt smør til stegning - 1 pakke frossen hel spinat – 1 dl piskefløde – nye små kartofler
Steaks steges i lidt smør på panden og krydres med salt og peber.
Spinaten tilberedes efter anvisningen på pakken. Hæld eventuelt væde fra efterhånden og erstat med piskefløde.
Spis små nye kogte kartofler til.
En lille let sommertallerken
1 stk. rugbrød med røget laks. - 1 stk. rugbrød med hvidløgspate med små syltede miniagurker (som jeg ikke lige kan komme på hvad hedder) - ½ avokado dryppet med lidt citronolie og balsamico og peber - banan og vindruer.