Opskrift til 2 personer
Der skal et par gryder i gang. Derfor: læs opskriften godt igennem inden I begynder på madlavningen, så I får lavet tingene i den rækkefølge der passer bedst for Jer!
400 g kyllingefilet – 1 kyllingebouillon/terning - 1 laurbærblad – 1 løg – 1 spsk smør - 2 spsk mel – 1 tsk karry – 1 tsk sukker – 2 tsk citronsaft – 300 g rosenkål – 1 spsk honning – 1 tsk stødt timian – 1 tsk olie – 300 g kartofler.
Kom kyllingen i cirka 5 dl kogende vand, eller så det lige dækker. Læg laurbærblad og knust kyllingebouillon i, sammen med løg skåret i kvarte stykker. Kom lidt salt og peber i og lad det småkoge til kyllingestykkerne er møre. Gem 4-5 dl af suppen! Og skær kyllingestykkerne i mundrette stykker.
Smelt smørret i en gryde. Kom karry i og lad det lige svitse et minuts tid. Tilsæt mel og pisk kyllingesuppen i lidt ad gangen, mens der piske godt til. Kom suppe i indtil saucen har den rette konsistens. Smag til med karry og citron og eventuelt lidt sukker. Når sauce er færdig lægges kyllingestykkerne i.
Rosenkålen dampes i lidt vand i 10 min og skal dryppe godt af. Varm olien op sammen med honningen og sauter rosenkålen heri og drys lidt timian over. Smag til med lidt salt og peber.
Kartofler koges og serveres sammen rosenkålen og kyllingen.
Opskrift uden billede her!
Der skal et par gryder i gang. Derfor: læs opskriften godt igennem inden I begynder på madlavningen, så I får lavet tingene i den rækkefølge der passer bedst for Jer!
400 g kyllingefilet – 1 kyllingebouillon/terning - 1 laurbærblad – 1 løg – 1 spsk smør - 2 spsk mel – 1 tsk karry – 1 tsk sukker – 2 tsk citronsaft – 300 g rosenkål – 1 spsk honning – 1 tsk stødt timian – 1 tsk olie – 300 g kartofler.
Kom kyllingen i cirka 5 dl kogende vand, eller så det lige dækker. Læg laurbærblad og knust kyllingebouillon i, sammen med løg skåret i kvarte stykker. Kom lidt salt og peber i og lad det småkoge til kyllingestykkerne er møre. Gem 4-5 dl af suppen! Og skær kyllingestykkerne i mundrette stykker.
Smelt smørret i en gryde. Kom karry i og lad det lige svitse et minuts tid. Tilsæt mel og pisk kyllingesuppen i lidt ad gangen, mens der piske godt til. Kom suppe i indtil saucen har den rette konsistens. Smag til med karry og citron og eventuelt lidt sukker. Når sauce er færdig lægges kyllingestykkerne i.
Rosenkålen dampes i lidt vand i 10 min og skal dryppe godt af. Varm olien op sammen med honningen og sauter rosenkålen heri og drys lidt timian over. Smag til med lidt salt og peber.
Kartofler koges og serveres sammen rosenkålen og kyllingen.
Opskrift uden billede her!
ser lækkert ud..og jeg elsker rosenkål..den måde de her er lavet...honningkandiseret får jeg meget lyst til at prøve...
SvarSletAnita
Det kan faktisk få rosenkål til at glide ned hos folk, der ellers ikke lige er til rosenkål... ved jeg fra mig selv! :o)
SvarSlet