torsdag den 22. november 2007

Beuf Stroganoff med kartoffel-sellerimos

Opskrift til 2 personer

350 g oksekød, i strimler og uden fedt - 200 g løg - 250 g champignon - 2 rød peberfrugt i tern – chili - 2 dl bouillon - 1 spsk mel - kulør
---------------------------------
200 g kartofler – 200 g knoldselleri – 20 g plantemargarine – 1 håndfuld klippet persille


Svits kødet i en gryde, tilsæt bouillon og herefter løg. Lad det simre et par minutter med låg på – tilsæt resten af grøntsagerne.
Smages til med krydderierne. Lad retten simre til kødet er mørt. Til sidst jævnes retten med melet rystet sammen med lidt vand. Giv eventuelt retten et strint kulør.

Kartoffel-sellerimos laves af kartofler og selleri der er skåret i tern og kogt møre – uden salt!
Hæld vandet fra grønsagerne og mos dem med en gammeldaws kartoffelmoser eller piskeris. Tilsæt plantemargarine og klippet persille. Krydr med salt og peber.


Andre grønsager kan også bruges til Stroganoff, eller der kan tilsættes ekstra grønsager efter smag.

4 kommentarer:

  1. sidder her og er ved at være frisk igen efter en julefrokost igår...
    og den der lækre ret får bare tænderne til at løbe i vand...og nu har vi købt friske fisk til aftensmaden...men jeg vil hellere ha´ stroganoff med kartoffel-sellerimos.....hvad gør jeg lige....deer er selvfølgelig søndag...måske allerede til frokost søndag ? jeg må hellere tænke på noget andet...skynder mig at smutte over på Torben Sangilds blog og læse mere om den underlige "debat" med Emil Bier...som fik mig til at grine så meget...

    Venligste tanker fra Anita

    SvarSlet
  2. Men fisk er da oså altid godt... specielt frisk fisk!

    SvarSlet
  3. Hej igen Benny !

    Igår aftes da jeg kom sent hjem fra arbejde var der en overraskelse til mig...aftensmaden som min mand havde lavet var...beuf Stroganoff med godt nok kun hjemmelavet kartoffelmos....jeg fik nemlig ikke lavet den i søndags, da vi manglede nogle ingredienser...så jeg blev jo rigtig glad..og sørme om vi ikke har så rigeligt at vi skal have det igen i aften...uh ! jeg synes den er rigtig god....men jeg tror nu jeg vil prøve det med selleri-kartoffelmos en dag...selleri smager bare så godt..laver det ind imellem som flødestuvet og her bliver sellerihovedet revet på et rivejern....

    Så tak for opskriften fra Anita

    SvarSlet