Ideer til sund og fedtfattig mad til to

Velkommen

Du kan altid hente mere inspiration ved f.eks. at klikke på Aften - Frokost - o.s.v. under ETIKETTER i højre spalte.

Hvis du vil printe en opskrift ud, så marker teksten og vælg print markerede, så undgår du at få andet end opskriften printet ud.

Med venlig hilsen -

Bodil & Benny

mandag den 29. september 2008

Indisk inspireret svinekød i pande og køleskabets grønsager

Opskrift til 2 personer

1 spsk olivenolie til stegning - 400 g skinkestrimler – 2 fed knust hvidløg – 1 stort løg i tern – 200 g rød peber i tern – 200 g haricots verts – 2 groftrevne gulerødder – 4-6 små kryddertomater i både -1 par håndfulde grønærter.

150 g vilde ris.

Krydderier: Ingefær, spidskommen, chiliflager, kardemomme, nelliker, kanel og salt & peber.
(Jeg brugte udelukkende tørrede knuste krydderier).

Varm olien op i en pande med høj kant kom hvidløg og kød i og brun kødet let. Kom grønsagerne ved undtagen ærterne. Kom krydderierne i – ca. ½ tsk af hver – og rør det godt sammen. Læg låg på panden og lad det småsimre medens du koger risen.

Tilsæt ærterne. Smag til med salt og peber og eventuelt mere af ovenstående krydderier efter smag. Varm godt igennem og spis retten sammen med de vilde ris.

Du kan erstatte kødet med for eksempel kylling og bruge de grønsager du nu engang har til rådighed.

Salat Provence med tun og artiskok

Provence con insalata di tonno e carciofo


Opskrift til 2 personer

200 g haricots verts – 200 g artiskokhjerter på dåse – 150 g tomater – 50 g rødløg

200 g god dåsetun i vand – 40 g ansjoser (jow gør det!) – 8 store capers på stilke – grøn/rød salat

1 spsk olivenolie – 1 spsk vineddike – 2 tsk sennep – salt & peber

Italiensk brød


Damp haricots verts møre, men med bid. Skær artiskokhjerter og tomater i kvarte og løget i tynde både. Bland alle grønsagerne.

Tunen deles i mindre bidder og ansjoserne hakkes i mindre stykker og kommes i salaten, sammen med kapers.

Rør olivenolie, vineddike og sennep sammen og hæld dressingen ud over salaten.

Spis godt Italiens brød til.

Kikærtesalat


Opskrift til 2-4 personer

300 g tørre kikærter - ½ agurk – 3 tomater – ½ rødløg – 1 håndfuld hakket persille – 6 soltørrede tomater (gerne i olie) – 2 spsk jomfruolivenolie – 1½ spsk limesaft – salt og peber


Stil kikærterne i blød aftenen før de skal bruges og sørg for at de hele tiden er dækket af vand.

Næste dag skylles de og koges i frisk vand i en time. Tjek lige at de er møre inden vandet hældes fra og de køles af. Hvis der er nogle mørkebrune imellem tages de fra og kasseres.

Skyl og rens alle grønsagerne. Skær agurk og tomater i tern og rødløg i mindre tern. Hak de soltørrede tomater fint og bland det hele sammen med kikærterne. Drys persillen over.

Bland olie og limesaft og smag til med salt og friskkværnet peber. Bland dressingen i kikærteblandingen og lad den gerne trække inden times tid inden den serveres.

Salaten er velegnet til både kød og kylling. Eller som salat til frokostbordet.